úterý 21. srpna 2007

KKR specialista na přebírání firem na dluh

SITUACE:
(20.8.2007, bloomberg.com)
http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=aKmyIN2hAlG4&refer=home
KKR Financial oznámila minulý týden (13. -17.8.2007) prodej hypotéčních úvěrů za 5,1miliard dolarů ze ztrátou 40miliónů dolarů. Může ztratit dalších $250 milionů pokud bude nucena prodat zbytek investičních produktů jištěných hypotéčními úvěry. Minulý týden měla KKR Financial v hotovosti a jiných dostupných zdrojích $452 milionů.

KKR Financial Holdings LLC, obdrží $500 millionovou podpůrnou injekci od investorů. Mezi největšími investory- zachránci jsou Farallon Capital Management LLC aMorgan Stanley, kteří byli mezi největšími podílníky již před vypuknutím krize. Dalšími, kteří koupili podíli jsou Fir Tree Partners, JGE Capital Management, Marsico Capital Management, Oak Hill Advisors a Sageview Capital LP.

KKR Newyorkská firma specializující se na přebírání firem na dluh (LBO leveraged buyout), získala $800 millionů při veřejné nabídce Financial Holdings LLC v červnu 2005. KKR Financial změnila svou strukturu v květnu (?2007) na společnost s ručením omezeným zaměřenou na investice do úvěrů. Firma obhospodařuje ve svém aktivu asi 18miliard dolarů a je spřízněna s Kohlberg Kravis Roberts & Co. (KKR). Dalšími spřízněnými společnostmi, které jsou zmíněny a mají problémy jsou KKR Private Equity Investors LP, KKR Atlantic Funding Trust a KKR Pacific Funding Trust.

Komentář: S čím kdo zachází , tím také schází

Žádné komentáře: