středa 22. srpna 2007

Další záporné signály

SITUACE:
(22.srpna 2007, Reuters) First Magnus Financial Corp, jeden z největších amerických poskytovatelů hypoték vyhledal zákonnou ochranu před bankrotem.

Bank of England půjčila 314 milionů liber prostřednictvím svého pohotovostního fondu pro naléhavé potřeby. Zdroj seznámený se situací prohlásil, že společnost Barclays Plc použila tyto
prostředky.

Situace update:
(23. srpna 2007, Reuters)

Bank of America, Citigroup (NYSE:C - News), JPMorgan Chase (NYSE:JPM - News) and Wachovia Corp (NYSE:WB - News) said they each borrowed $500 million from the Fed, while Deutsche Bank (XETRA:DBKGN.DE - News) did not disclose how much it had borrowed.

Borrowing money directly from the Fed has historically been seen as a sign of weakness, but the banks said they did it for the sake of the financial system.

Komentář:
Další z řady zpráv, které spíše hovoří o zhoršující se situaci než o zlepšení. Na druhé straně nejsou žádné zprávy, které by podpořily stanovisko, že krize je zažehnána. Snad kromě postoje FEDu na který se všichni obraceji jako na poslední instanci, která by mohla situaci zvrátit. Jak, ale nasvědčuje situace, poslední krok FEDu nevyřešil nic.

Žádné komentáře: