pondělí 20. srpna 2007

Když už nemůžete věřit německé bance tak komu?

Situace:
(13.8.2007, MarketWatch) -- Deutsche Bank získala do svých služeb bývalého předsedu FEDu Alana Greenspana na funkci poradce v oblasti investičního a firemního bankovnictví.

(15.8.2007 Reuters) Deutsche Bank poskytla finanční výpomoc německé bance IKB poté, co se IKB dostala do problémů v souvislosti s americkými rizikovými hypotékami. Jde potenciálně o miliardy (zřejmě €). Deutsche Bank byla také věřitelem HomeBanc Corp, americký hypoteční poskytovatel, který vyhledal ochranu před bankrotem.

(20. srpna 2007 Thomson Financial) -- Deutsche Bank (NYSE:DB) AG by mohla čelit řadě žalob malých a středních firem, kterým doporučovala nákup finančních produktů. Firmy si stěžují, že nebyly řádně informovány o riziku těchto produktů. Ztráty podniků jdou do mnoha miliónů.

(20.srpna 2007 Reuters) - Deutsche Bank si ke konci minulého týdne vypůjčila přímo z federální rezervy prostřednictvím přímého úvěru od americké centrální banky. Dle zprávy z Financial Times z pondělí 20.srpna 07. Podle zprávy situace nastala krátce poté, co FED oznámil změnu diskontní sazby. Velikost úvěru není známa.

(20.srpna 2007 online.wsj.com) Jedna z obchodních kanceláří Deutsche Bank pravděpodobně zanikne (zřejmě se jedná o Principal Strategies Group) a její zaměstnanci budou převedeni na jinou práci poté co utrpěli €100 milionovou ztrátu na trhu s úvěry za poslední měsíc. Uvedla to nejmenovaná osoba obeznámená s činností kanceláře. Podle zprávy má většina bank takovéto obchodní kanceláře (oddělení), které jsou často popisovány jako interní hedžové fondy.


1 komentář:

zdeny řekl(a)...

(Reuters 20.8.2007)SachsenLB (Saská banka) je vystavená nedostatku likvidity. SachsenLB investovala do produktů krytých americkými rizikovými hypotékami. Skupina zemských bank se shodla na poskytnutí úvěru v sumě přes 17 miliard eur.