čtvrtek 30. srpna 2007

Něco se děje

Situace:
(Bloomberg, 30.srpna) -- Bank of England půjčila $3.2 miliard za (vražednou) sazbu 6.75 procent, což ukazuje na to že komerční banky jsou nadále opatrné půjčovat si navzájem. Dle clearingové firmy Euroclear's CrestCo bylo včera v Lodýně "systémové přerušení", které však bylo zvládnuto běžnými prostředky. Bylo to teprve po čtvrté od poloviny roku(2007), kdy půjčka přesáhla 1mld liber (denně).

Update:
(Bloomberg, 31. srpna) -- Barclays Plc, třetí největší britská banka je tím subjektem, který si vypůjčil po té co selhal systém, ktrý zpracovává obchody (dle osoby seznámené s transakcí).

Komentář:
No počkáme si na další informace. Zatím to zní jako výmluva. Kdo má zkušenosti z korporátního světa, ten ví, že nejlépe se svalí vina na nefugující softwarovou komponentu (tomu totiž nikdo nerozumí).

Update:
(Bloomberg, 31. srpna) - Barclays pomůže zachránit londýnský fond Cairn Capital (Cairn High Grade Funding I ) $1.6 miliardami, poté co tento fond nemohl sehnat peníze jinde. Fond má v držení cenné papíry převážně jištěné americkými rizikovýmí hypotékami.

Komentář: - A zde máme příjemce.



(Patria.cz, 30.srpna) Z technických důvodů dnes pražská burza otevřela o hodinu později a vídeňská burze ještě později.

Komentář: Je finanční krize za námi? Vypadá to spíše tak, že si brousí zuby a hodlá udeřit. Jak rád bych se mýlil.

Žádné komentáře: